قدس آنلاین: «جان بولتون» مشاور پیشین امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در خصوص، گزارش ادعایی اخیر روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» مبنی بر قصد ترامپ برای اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را امری بعید و ناشی از شیوه تصمیمگیری آشفته، غیرمتعارف، ناآگاهانه و نامنسجم ترامپ توصیف کرد.
تصمیم ترامپ درباره ایران ناشی از تصمیمگیری آشفته و ناآگاهانه ترامپ است
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا ترامپ علیه ایران اقدام نظامی انجام خواهد داد، گفت: «نه فکر نمیکنم، فکر میکنم گزارشهایی مبنی بر اینکه وی خواستار گزینههایی (علیه ایران) شده است، کاملاً نشانگر شیوه تصمیمگیری آشفته، غیرمتعارف، ناآگاهانه و نامنسجم ترامپ است. افکاری به ذهن وی خطور میکند که شاید اجرای آن اقدامی خوب باشد، سپس درباره آن افکار حرف میزند و بعد بیخیال آن میشود. برخی اوقات چیز دیگری نظر وی را جلب میکند، بعید میدانم که اصلا چنین چیزی (اقدام نظامی علیه ایران) امکانپذیر باشد».
ترامپ به فکر توافق با جمهوری اسلامی ایران است
بولتون سپس در ادامه احتمال داد که ترامپ به دنبال گفتوگو با مقامهای جمهوری اسلامی ایران باشد و در این خصوص گفت: «فکر میکنم، شاید ظرف سی روز آینده، به فکر ملاقات با آیتاللهها و توافق با آنها برای بازگشت به توافق هستهای ۲۰۱۵ باشد. فکر میکنم این چیزی باشد که از او انتظار انجام آن میرود».
ترامپ هرگز شکست انتخاباتی را نخواهد پذیرفت
بولتون سپس در پاسخ به سؤالی درباره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و موافقت ترامپ با گذار قدرت به «جو بایدن» گفت: «او قطعاً به شکست در انتخابات راضی نخواهد شد. فکر میکنم که او با توصیههای حقوقی و سیاسی بدی احاطه شده است که به او میگویند شانس پیروزی دارد، فکر میکنم او به هیچ عنوان شکست در انتخابات را نخواهد پذیرفت و میگوید که انتخابات از او به سرقت رفته است و نگرانم که در نُه هفته باقیمانده (از ریاستجمهوری)، ترامپ اقداماتی را انجام دهد که خسارات قابل توجهی به کشور و دولت و حزب جمهوریخواه وارد کند».
اگر تیم ترامپ فکر میکرد تقلب میشود، چرا ماهها قبل انتخابات کاری نکرد؟
مشاور سابق امنیت ملی ترامپ درباره تلاشهای تیم ترامپ برای به چالش کشیدن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت: «من فکر میکنم کل عملیات حقوقی که ستاد انتخاباتی (ترامپ) به راه انداختهاند، دچار عیب و نقص است....اگر همانطور که رئیسجمهور دائماً در کارزار انتخاباتی تصریح میکرد، آنها (دموکراتها) به دنبال تلاش برای به سرقت بردن انتخابات بودند......وکلا باید ماهها قبل از سوم نوامبر (روز برگزاری انتخابات) حضور پیدا میکردند و به دنبال شواهد و مدارک و موارد نگرانکننده میبودند و اقداماتی را در دادگاهها برای جلوگیری از تقلب انجام میدادند».
ادعاهای بدون سند درباره تقلب انتخاباتی، جمهوریخواهان را بیاعتبار میکند
بولتون سپس با اشاره به این موارد و آسیبهایی که اظهارات تیم ترامپ درباره تقلب انتخاباتی به حزب جمهوریخواه وارد میکند، گفت: «در دو هفته گذشته، تئوریهایی پشت تئوری دیگر (درباره تقلب در انتخابات) میشنویم، تنها چیزی که در این میان وجود ندارد، شواهد حقیقی و واقعی است....این مسئله میتواند حزب جمهوریخواه را بیاعتبار کند».
اخراجهای اخیر ترامپ غیرقابل توجیه است
مشاور سابق امنیت ملی ترامپ، اقدامات اخیر رئیسجمهور آمریکا در اخراج «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا و «کریس کربس» مدیر ارشد امنیت سایبری و زیرساخت وزارت امنیت داخلی آمریکا را «غیرقابل توجیه» توصیف کرد.
ترامپ روز چهارشنبه هفته جاری در پیامی که در صفحه توییتر خود منترش کرد از اخراج کربس خبر داد و نوشت: «بیانیه اخیر توسط کریس کربس درباره امنیت انتخابات ۲۰۲۰ خیلی غیر دقیق بود و آنجا تقلب و عدم هماهنگی گستردهای وجود داشت از جمله اینکه افراد مٌرده رای داده و به ناظران رای اجازه حضور در مراکز رای گیری داده نشده و خرابکاری در دستگاههای (دریافت)رای که رایهای ترامپ را به بایدن تغییر داد، تاخیر در رای گیری و بسیار چیزهای دیگر.»
ترامپ در ادامه نوشت: «بنابراین، پست کریس کربس به عنوان مدیر سازمان امنیت سایبری و امنیت زیرساخت خاتمه یافت.»
سازمان امنیت زیرساخت و فضای سایبری وزارت امنیت داخلی آمریکا اخیرا در گزارشی ادعاها پیرامون سیستم رایگیری را رد کرده و نقایصی که در آن رخ داده را ناشی از خطای انسانی توصیف کرده است.
ترامپ هفته پیش نیز «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا را از سمت خود اخراج کرد. وی چهارمین وزیر دفاع دولت ترامپ به شمار می آید که از سمت خود برکنار میشود.
برخی منابع خبری اعلام کردهاند که «جینا هاسپل» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیآیاِی) نیز از جمله گزینههایی است که احتمالا ترامپ به دوران فعالیتش در این پست پایان دهد.
نظر شما